Magyar

Ferenc Mikuli

Fefe a csapatban az az ember, aki nélkül ez a zenekar, mint közösség valószínűleg nem működne. Igazi „szívember”, aki csendes, de kitartó munkájával összetartja és előreviszi a csapatot. Ő a Quimby szerelője, kézügyessége miatt mindig hozzáfordulnak a többiek, ha valmi elromlik. De így van ez a megbeszéléseken kialakuló vitákkal is, ezeknek általában akkor van vége, amikor Fefe szót kér. Akkor történik valami, ezt mindeni tudja.

1970-ben született Budapesten, de Sárbogárdon nőtt fel. Végzettsége szerint ötvös, 1995-től a Quimby mellett is nyolc évig dolgozott ötvösként, és a mai napig rendszeresen elvonul a műhelyébe, bár már inkább csak kikapcsolódásként.

Ötödikes korában kezdett klarinétozni tanulni, amit csal azért választott, mert fekete, básonybélésű műbőrkofferben lehetett cipelni, mint valami rejtélyes, mini mesterlövészcuccot. Nyolcadik osztály végére felvették a fúvószenekarba, majd a gimnáziumban, már rendes zenekarban játszott, kiderült, hogy tud pár akkordot, ezért osztálytársa Hetényi Csaba lehívta az első Október próbára, így lett ő a basszusgitáros, ami elmondása szerint sokkal menőbb és persze hangosabb volt a klarinétnál.

A Quimbyben az improvizálást szereti a legjobban, amikor a teljes lazaság állapotába jutnak, és minden ötletet, jammelést, ökörködést rögzít.