Magyar

Ferenc Gerdesits

Faszi a zenekar azonnal bebootoló élő emlékezete, a memoryman.

Arcáról rezignált, de erős életszeretet sugárzik. Nem szereti a ködösítést, az őszinte szavak embere. Sokat megélt, az élet nagy dolgairól határozott véleménnyel lévő figura, aki tisztában van jó és rossz tulajdonságaival is. Talán a legélesebben tudja láttatni belülről azt a Quimby-képet, amit kifelé is mutatni szeretne a zenekar.

1969-ben született Budapesten. Egész életében a zene játszotta a főszerepet, több mint harminc együttesben megfordult, jelenleg is neki van a legtöbb működő formációja a Quimby mellett.

Faszi már általános iskolásként tudta, hogy zenész szeretne lenni, hetedik osztályos korában alapította  meg első zenekarát. Bár próbálkozott a gitárral is, a dob tetszett neki a legjobban. Nem csoda a zenészi hajlam, hiszen apai ágon számos muzsikus és énekes felmenője akad – érdekes, hogy mindannyian dobosként kezdték, majd énekes lett belőlük. Édesapja komoly rockzenekarban is megfordult. Faszi is eljutott a dobok mögül a mikrofonig (aztán inkább a dobok mögött a mikrofonig), de odáig hosszú volt az út.

Faszi egyik legjellemzőbb tulajdonsága, hogy nagyon megbecsüli a barátait, és mindig lehet rá számítani. Ha helyettesíteni kellett valakit, Faszi mindig elérhető volt és tökéletesen megoldotta a feladatot. A Quimbybe is így került be először. Mielőtt hivatalosan csatlakozott volna, már kétszer ugrott be a Quimbybe helyettesíteni egy-egy koncert erejéig. Gyorsan belerázódott a zenekarba kellett is, mert éppen egy német turné előtt csatlakozott. A még eleinte nem annyira szimpatikus Liviusszal is hamar egymásra találtak, a később csatlakozó Dódival pedig közös zenekari múltjuk is volt. A Quimby is azonnal befogadta Faszit, aki a háta mögött lévő masszív koncerttapasztalat hatására új zenekarába is bevitt egy kis fegyelmezettségre való odafigyelést, amitől persze még jobbak lettek a koncertek.

( Ez már sok a többiekhez képest, szóval lehet h nem kell, meg mindenkinél a Quimbyhez csatlakozásnál van vége: Mindig emlékszik minden helyszínre, hogy mikor játszottak meg hol, kétségtelenül erős a memóriája. De nemcsak ragyogó emlékezőképességével erősíti a Quimbyt, hanem például ő a zenekarban az őserő, az energikusság is. Ha túl nyugodt lenne mindenki a zenekarban, akkor a Faszi biztos meg tudja oldani, hogy valahogy felpezsdüljön a hangulat.

Jó értelemben vett provokátor, felforgató, felbujtó ő. Stílusérzékét, zenei kiegyensúlyozottságát szintén nagyra becsülik társai.)